tisdag 14 oktober 2014

Månadsbrev oktober

Information:
Under sensommaren och tidig höst har förskolan fått fler barn vilket har gjort att vi har fler lite mindre grupper för att på bästa sätt utmana barnen i deras lärande och utveckling.

På Näckrosen finns idag barnen mellan ett och två år, barnen delas i mindre grupper under dagen och beroende på vad som händer i verksamheten just för den dagen. På Ängen är barnen mellan två och sex år. På Ängen finns just nu tre grupper, Nyckelpigor, Humlor och Fjärilar.

Som personal arbetar vi med alla barn på hela förskolan men har en mentorsroll för vissa barn. På Näckrosen arbetar företrädesvis Tina och Gun. För att på bästa sätt bemöta det ökande barnantalet har det anställts en ny förskollärare, Carolina. Carolina kommer börja arbeta hos oss den 3/11. My vikarierar för Carolina som företrädesvis kommer arbeta med barnen på Näckrosen.

På Ängen arbetar Maria, Irene och Ingela med Nyckelpigorna. Jessika och Gunnel med Humlorna och Emelie och Zandra med Fjärilarna.
På vår blogg kan ni se en del av det vi gör under dagarna: http://garnasfsk.blogspot.com.
 
Att tänka på:
Vi har haft en fantastisk höst men nu börjar det bli fuktigare och kallare. Tänk på att se till så att det finns kläder för alla väder som passar barnen på deras hyllor.

Vi anpassar vår personalbemanning efter de schema ni anmäler på Dexter, tänk på att ändra alla varaktiga (mer än två veckor) förändringar där!

Om vi ska ha möjlighet att ta vara på dina synpunkter är det viktigt att du berättar dem för oss.
*

Från föräldramötet:
Förskolechef Kerstin hälsar välkomna och svarar på frågor från föräldrarna.

Ang. lokalerna kommer det att sättas upp en vägg i biblioteket så att förskolan kan äta där och på så vis få mer lekyta i Näckrosköket. Personalens arbetsrum på Ängen håller på att tömmas och kommer bli ett rum till barnen.

Kerstin informerar om att vi är personal beräknat på 6.75 barn/anställd. Det vill säga att en personal förväntas kunna ha hand om ungefär 7 barn.
 
Ni föräldrar lämnade också synpunkter på att utemiljön, att den är anpassade efter de små barnens behov och inte tillräckligt utmanande för de äldre barnen.

Några önskade också att de små barnen (Näckrosen) kommer utanför förskolans områden. 

Ni önskar att vi blir bättre på att synliggöra vad vi gör och informera om verksamheten. Vi tar till oss detta och passar på att påminna om den enkät vi gjorde i våras när vi efterfrågade hur och vilken information ni vill ha om verksamheten och era barn. Ca en tredjedel av föräldrarargruppen svarade och utifrån dessa svar har vi anspassat informationen.
Marie Lundin, Simrishamns kommuns  barnombudsman informerar och arbetar tillsammans med er i smågrupper kring barnkonventionen.

Föräldragruppen efterfrågar också att vi bjuder in er till att hjälpa till mer när vi gör olika saker i förskolan. Så nu söker vi några som vill vara med och göra ett mysigt luciafirande på morgonen torsdagen den 11 december eller fredagen den 12 december ca kl 7-9, meddela Emelie.

Vi kommer att börja dokumentera i ett nätbaserat system som kallas Pluttra. Mer information kommer.


Med varma hälsningar personalen Gärsnäs förskola!